הדפסה חזרה
מאגר מידע


תרמוקלינה | מחברים: יואב יאיר; רמי קליין

מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכיתאוניברסיטת תל אביב. בית ספר לחינוך. המרכז לחינוך מדעי וטכנולוגי

שכבת המים המפרידה בין מים חמים ודלים בחומרי מזון בפני המים ובין מי עומק קרים ועשירים בחומרי מזון.

עומקה של התרמוקלינה אינו קבוע, והוא משתנה בהתאם למידת הערבול של המים. התרמוקלינה יכולה להימצא סמוך לפני המים או בעומק של כמה מאות מטרים. שינויי הטמפרטורה הנמדדים במורד התרמוקלינה הם מהירים ביותר.



מעבר למונחון > לקסיקון גיאוגרפיה