הדפסה חזרה
מאגר מידע


הליט | מחברים: בילי סביר; יאיר הראל

מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכיתאוניברסיטת תל אביב. בית ספר לחינוך. המרכז לחינוך מדעי וטכנולוגי

מינרל הנוצר במי ים, הנקרא גם מלח מאכל.

למלח תפקיד חשוב בגוף האדם והוא משמש בתהליך ההכנה של מוצרי מזון רבים. משתמשים בו גם להפקת נתרן וכלור. מלח המאכל הוא מינרל אוופוריטי, כלומר, דרך ההיווצרות שלו היא על ידי אידוי של מי ים. הרכבו הכימי הוא אטום אחד של נתרן ואטום אחד של כלור. לגביש של המינרל הליט צורה של קוביה.


מעבר למונחון > לקסיקון גיאוגרפיה